Om Like ink

Like ink är en webbshop för dig som vill köpa gnuggisar med egen design. Våra ark med gnuggisar är ca 20×15 cm stora (A5) och du laddar själv upp bilder, foton eller illustrationer för att beställa dina ”custom made” engångstatueringar. Vi tillverkar dina gnuggisar i Sverige och kan därmed garantera grymt bra kvalitet och snabb leverans.

Like ink är idag troligtvis Sveriges största leverantör av custom made engångstatueringar och våra nöjda kunder är allt från företag, kommuner, tryckerier, teatrar och tv-bolag till glada bröllopsgäster, barn på kalas, studenter och personer som ska tatuera sig. Våra gnuggisar kan förutom på huden enkelt appliceras på glas, stearinljus, plast, golfbollar och andra jämna underlag.

Läs mer om oss Gör en egen design

Vanliga frågor

Vilka filer funkar att ladda upp?

Vi rekommenderar filformatet jpg, jpeg, svg, png. Tänk på att ju bättre kvalitet och storlek bilden har desto bättre kvalitet får du på resultatet. Allt som är vitt i bilden blir transparent på huden.

Hur stort är ett ark gnuggisar?

Våra ark på Like ink är ca 20×15 cm stora.

Är era engångstatueringar veganska?

Vad kul att du frågar det och självklart är svaret ja. Våra gnuggisar är veganska vilket innebär att de inte är testade på eller framtagna av djur.

Är era engångstatueringar allergi och miljövänliga?

Tillverkaren av det material vi sedan tillverkar dina engångstatueringar utav använder miljövänligt lim, papper och bärare. Den färg vi trycker med är Svanenmärkt. Like inks gnuggisar är allergivänliga och materialet vi trycker på är testat. Rekommenderas och kan utan risk för kända allergier användas utav alla över tre år. Treårsgränen är satt inte för att ett mindre barns hud reagerar på gnuggisar utan för att de kan äta upp dom. Självklart följer vi EC1223-2009 Cosmetics Regulations (EG-förordning kring kosmetiska produkter kring säkerhet). Alla komponenter är fria från PVC och PCB. Skulle huden blir irriterad: Skölj med mycket vatten. Like inks tatueringar är veganska och vi klimatkompenserar alla frakter. Kuvert och följesedlar är Svanenmärkta.

Behöver jag spegelvända motivet?

Nej. Det stämmer att motivet måste speglas för att bli rätt på huden, men detta tar vi hand om. Ladda bara upp bilden så som du vill ha den 🙂

Hur sätter man gnuggisen på huden?
  • Klipp ut tatueringen från arket med så liten marginal det går.
  • Ta bort den skyddande plastfilmen.
  • Placera engångstatueringen på huden.
  • Pressa med en våt svamp ca 30 sek.
  • Ta försiktigt bort pappret.
  • Klart!
Kan jag göra ett ark med olika motiv?

Självklart. Men du måste själv göra en fil med ett kollage av bilder. Vi kan rekommendera Photocollage.com om du inte har något redigeringsprogram i datorn. Spara ner filen du skapat på din dator och ladda sedan upp filen hos oss. Välj maximal bredd för att fylla arket med ditt kollage.

Har du ont om motiv? Leta på nobacks.com eller freetattoodesigns.org eller freepik.com.

Hur snabb leverans har ni?

Leveransen varierar normalt mellan 2-7 arbetsdagar beroende på hur stor orderhantering vi har. Blir leveranstiden längre skickar vi ut ett mail med info om detta. Väljer du expresshantering så skickas din order inom 24 timmar.

Hur länge sitter era gnuggisar?

Beroende på var du väljer att sätta din tatuering och hur du vårdar den så håller den i ca 1-5 dagar.

Tatueringen behöver någon timme för att fästa ordentligt på huden. Var extra försiktig under den tiden. Duscha till exempel inte direkt efter att du applicerat tatueringen.

Varmt vatten kan göra att tatueringen inte håller lika länge. En normal dusch brukar gå bra, var dock försiktig framförallt efter en dusch och torka inte tatueringen med handduk.

Hur får jag en gnuggis att sitta länge?

Applicera din tatuering på ett ställe som är rent, torrt och fritt från hår. Undvik att applicera tatueringen i veck eller där huden rör sig. Undvik ställen som utsätts för smuts, damm eller friktion. Tänk på att kläder ofta ger ifrån sig damm som gärna sätter sig på din tatuering. Försök att undvika tvål, salvor och klösande katter etc.

Hur får jag bort glansen på min gnuggis?

När du applicerar tatueringen kommer den först att se lite glansig ut. Glansen försvinner ofta av sig själv när tatueringen har anpassat sig till huden. Vill du trots allt få bort glansen med en gång finns lite knep.

Olika hudtyper reagerar olika. Du kan prova att ta på handsprit eller spraya parfym på tatueringen. Detta gör ofta att tatueringen inte håller lika länge, men ser mer realistisk ut och glansen försvinner.

Hur tar jag bort en gnuggistatuering?

En gnuggis nöts bort med tiden, men det finns lite olika sätt att ta bort den innan. Du kan tvätta bort tatueringen med alkohol eller olja (matolja funkar men dusch- eller babyolja funkar bäst). Varmt vatten, tvål och gnugga bort gnuggisen brukar fungera alldeles utmärkt.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss. Det går också bra att ringa vår kundtjänst Gustav på: Tel. 072-502 96 57 eller maila info@likeink.se.