Tribal-tatueringar på A5 ark

Välj mellan klassiska tribaler, taggtråd och tribal-masker. Köp 4 ark och betala för 3 genom att ange rabattkod FLASH i kassan. Vi trycker och skickar dina Tribaltatueringar inom 24 timmar!

Showing all 6 results


Tribaltatuering

Alla vill väl ha en tribaltatuering i svanken eller kanske som en ansiktstatuering? Tribaler ses också ofta som ett band runt överarmen, eller på personer som har tribaltatueringar över bröstet eller över hela armarna.
Vet du inte varför du vill ha en tribal-tatuering rekommenderar vi tribals som fejktatueringar och inte permanenta. Fejktatueringar är perfekt och roligt på festen, på en maskerad eller för att lura polarna att du tatuerat dig. Nedan har vi tagit fram intressant fakta om just tribaltatueringar.
Tribaltatuering fakta.

Tribal tatueringar är ett mönster som ofta ses tatuerade på överarmar men det är också vanligt med tribaler på hals, ben, svank och som tatueringar på händer.

De absolut flesta och framförallt de mest klassiska tribal-tatueringarna är gjorda i svart och saknar helt andra färger. Idag är det vanligare att tribal tatueringar innehåller färg men svart är fortfarande mest populärt.
Tribalens design har historiskt ofta en betydelse och kan signalera, styrka, olika lyckoönskningar och mod.
I begynnelsen användes tribal-tatueringar för att förmedla en andlig mening. Ofta var själva tatuerings-ceremonin utförd i kombination med att en präst bad och gav tatueringen och då den tatuerade styrka, mod och diverse andra lyckönskningar.

Tatueringarna visade också ofta vilken stam man tillhörde och vilken social status eller rang man hade.

”Tribals” har idag ett ganska dåligt rykte eftersom det blev supermodent med tribaler på 80-talet. Man kunde då se tribaler av varierande kvalitet på var och varannan person världen över. Blir något mainstream så tappar man den kulturella betydelsen som olika tribals har och i konstvärlden är mainstream det sista man vill vara.
De flesta tribaler som är tatuerade under 1900 och 2000-talet saknar helt betydelse utan är enbart gjorda för att vara fina, coola och liknande.

Vad är en tribaltatuering?

Det sägs att tribaltatueringar härstammar till den samoiska skärgården som ligger i Polynesien. Tribaler har där en kulturell betydelse och tribaltatueringar kan spåras tusentals år tillbaka hos bland annat Polymererna, Aztekerna och från platser som Hawaii och Maori.

Själva ordet ”tribal” kan översättas som nominellt eller stam så tribal-tatuering översätts till stamtatuering.
Historiskt var det vanligt att tribals symboliserade naturen, eld, vatten och olika djur beroende på vilken stam man tillhörde och vilken position man hade.

Tribals som tatueringsmotiv och konstform.

Tribalerna följer ofta den tatuerades kropp, linjer och muskulatur. En välplacerad och välgjord tribaltatuering gjord av en duktig tatuerare framhäver kroppens anatomi på ett helt annat sätt än vad tillexempel ett realistiskt porträtt-tatuering kan göra. En annan fördel med tatuerade mönster och tribaler är att det är ofta lätt att bygga på tatueringen efter hand. Har du till exempel en tribal tatuering på överarmen kan den enkelt bygga vidare på tatueringen över hela armen genom att ta en bit i taget.

Tribal Tatuering som Fake tatuering

En tribal tatuering ska vara lekfull och kan byggas kors och tvärs över kroppen. Med tribal tatueringar kan du antingen sprida ut tatueringarna över kroppen eller bygga en stor traibal tatuering på armen. Tatuera armen med tribal fake tatueringar eller kanske hals och ansikte och kom ihåg att vi blir superglada om du taggar @likeinkse på sociala medier.

Våra faketatueringar är lätta att applicera och håller normalt 1-7 dagar beroende på placering och skötsel.
Vad tror ni, kommer tribaltatueringar att bli moderna igen?