6 kända viking symboler A5

98.00 kr

Beställ fejktatueringar av 6 välkända vikingasymboler. Kul för vikingafesten eller för att prova en potentiell tatuering.

Nedan beskriver vi dessa sex vikingasymbolers innebörd.
Valknuten, även känd under olika namn som Odins knut, Hrungners hjärta, den dödade krigarens knut och Valas hjärta, är utan tvekan en av de mest framträdande och mest älskade vikingasymbolerna. Den har djup betydelse och är en symbol som förknippad med Odin, den mäktiga nordiska guden.
Yggdrasil, Livets träd, har stor betydelse både som en framträdande vikingasymbol och som en viktig del av den nordiska tron. Enligt nordisk mytologi är Yggdrasil det majestätiska trädet som fungerar som en kosmisk förbindelse mellan de nio världarna, inklusive Asgård, Midgård, Muspelheim, Jotunheim, Vanaheim, Nifelheim, Alfheim, Svartalfheim och Helheim.
Aegishjalmr, även känt som skräckens och fasans hjälm, är en annan vikingasymbol som representerar skydd. Det är en runstav som bildas genom att kombinera de fornisländska orden “aegis”, vilket betyder sköld, och “hjalmr”, vilket betyder hjälm.
Vikingakompass, även känd som runkompassen eller Vegvisir, är ofta förknippad med Aegishjalmr på grund av deras likhet. Det är en vikingasymbol bestående av sammanflätade runstavar och förknippas med vägledning.
Odins trehorn, även känt som horn triskelion, är en vikingasymbol som representerar de tre hornen i myten om Odins strävan efter det magiska mjödet, Odhroerir/Óðrerir, även känt som poesins mjöd.
Mjölnir, Thors hammare, har en enorm betydelse och anses vara en av de viktigaste vikingasymbolerna/nordiska symbolerna. Thors hammare symboliserar styrka och skydd, och dess roll i nordisk mytologi är mycket vördad.

Beställ fejktatueringar med sex välkända vikingasymboler

Alla tatueringar tillverkas av tatuerade vikingar, och vi skickar din beställning inom 24 timmar.

Storlek på ark: A5
Antal tatueringar: 6
Storlek på tatuering: 7 cm