Hur ont gör en tatuering. Like ink förklarar var det gör mest ont att tatuera sig. Bild föreställer tatuerare som tatuerar en arm.

Hur ont gör en tatuering?

Att tatuera sig är ett livslångt beslut som dessutom kan göra ont – därför är det bra att noggrant planera hur du vill att dina tatueringar ska se ut. Med gnuggisar från Like ink kan du planera dina tatueringar i minsta detalj för att snabbt och enkelt se hur de kommer se ut. Beställ hem dina planerade tatueringar som fake tatueringar och se direkt hur de ser ut på din kropp. Gör egna tatueringar här!

VAR PÅ KROPPEN GÖR DET MINST ONT ATT TATUERA SIG?

Smärta är väldigt individuellt och kan därför variera från person till person. Däremot upplevs det ofta att det gör mest ont på ställen där huden är tunn. Där du har mer underhudsfett, upplevs ofta att tatueringar gör mindre ont. Oavsett var du vill tatuera dig kommer det att göra ont, använd därför Like ink för att beställa hem din tatuering som gnuggis och se om du kommer tycka om tatueringen. Nedan beskrivs de ställen på kroppen där det gör minst ont att tatuera sig.

Armtatueringar

Att tatuera armen är ansett som ett ställe som gör mindre ont att tatuera – här har du ofta mer kött mellan huden och benet vilket betyder att det gör mindre ont. En tatuering på underarmen till exempel, där du har mer fett och muskler gör inte speciellt ont. Att tatuera underarmen är populärt av just den anledningen. Däremot tatueringar på handleden eller armbågen gör mer ont, för att huden ligger nära benet. Använd dig av fake tatueringar för att se om du kommer tycka om din nya tatuering om du är nervös – då vet du att det är värt mödan!

Bentatueringar

Tatueringar på benen gör mindre ont för att huden ligger en bit från skelettet, här har de flesta fett och muskler mellan ben och hud. En tatuering på dina lår eller en
tatuering på vaden gör minst ont medan tatueringar på knät gör mer ont. Om du planerar tatueringar på låren eller på att tatuera vaden och känner dig nervös för smärtan kan det vara bra att innan du tatuerar dig, se till att du är nöjd med placeringen. Hos oss på Like ink kan du beställa en egen gnuggis med din design för att se till att du tycker om tatueringen.

Var på kroppen gör det mest ont att tatuera sig?

Det är smart att verkligen tänka igenom tatueringar innan du tatuerar dig, en tatuering kommer göra ont och kommer att finnas på din kropp för alltid. Gnuggisar från Like ink är däremot helt smärtfria och är lätta att tvätta bort – prova enkelt att tatuera dig med en temporär tatuering för att bestämma var du vill ha din tatuering innan du tatuerar dig på riktigt!

Nedan förklarar vi var på kroppen det gör mest ont att tatuera dig.

Huvud- & halstatueringar

Att tatuera huvudet, halsen och nacken kan vara en smärtsam upplevelse, och det beror främst på det begränsade fettlagret under huden i dessa områden. När du överväger att tatuera dessa delar av kroppen är det viktigt att förstå varför smärtan kan vara mer intensiv här än på andra ställen. Att tatuera halsen är ett exempel på detta. Halsen har vanligtvis mindre fettvävnad än många andra områden på kroppen. När tatueringsnålen penetrerar huden på halsen, kommer den nära nerverna och benen under ytan. Denna närhet till nerver och ben gör att smärtan kan upplevas som skarpare och mer intensiv. Det är därför viktigt att vara mentalt förberedd och välja en erfaren tatueringsartist när du överväger att tatuera halsen.

Samma princip gäller för att tatuera nacken. Nacken har oftast mindre fettvävnad och kan vara ett smärtsamt område att tatuera. Smärtan kan vara mer utmanande att hantera, och det är därför viktigt att ta hänsyn till detta innan du bestämmer dig för att tatuera nacken.

För att hjälpa dig att ta ett beslut om din tatuering är värd smärtan, kan det vara en bra idé att använda våra gnuggisar. Genom att använda temporära tatueringar kan du prova olika mönster och placeringar på din kropp innan du bestämmer dig för en permanent tatuering. Använd våra gnuggisar för att tänka igenom din tatuering för att se till att du verkligen kommer bli nöjd med den.

Brösttatueringar

Att tatuera bröstet kan vara en utmanande upplevelse när det kommer till smärta, särskilt när du närmar dig områden som nyckelbenet och revbenen. Anledningen till den ökade smärtan i dessa områden är att huden ligger nära benen, vilket innebär att tatueringsnålen kommer att vara mycket närmare bent än på platser med mer fett. Detta gör smärtan mer påtaglig och intensiv.

På Like ink erbjuder vi en unik möjlighet att utforska din tatueringsidé innan du tar det stora steget att göra det permanent. Du kan enkelt ladda upp din tatuering och beställa hem en fake tatuering. Genom att använda dessa temporära tatueringar kan du applicera dem på ditt bröst och se hur idén faktiskt ser ut på din kropp. Detta ger dig möjlighet att noggrant överväga om den coola tatueringen du tänker på är värd smärtan. Så, om du är osäker på om en bröst tatuering är rätt för dig, varför inte testa med en temporär tatuering för att vara säker på att du verkligen kommer älska den?

Handtatueringar

Att tatuera handen är inte för den med låg smärttolerans, det gör ont eftersom huden ligger nära benet. En tatuering på handen kan du därför vilja tänka igenom noggrant innan du gör den. Detsamma gäller en handled tatuering – det gör ont att tatuera handleden för att du har mindre muskler och fett under huden. Att tatuera handen på vissa ställen kan också betyda att din tatuering slits snabbt. Tatueringar på handflatan och tatueringar på fingrarna får utstå mycket slitage vilket gör att de bleknar snabbare än andra tatueringar. Bläcket placeras ytligt i huden och när du använder händerna varje dag slits det yttersta lagret hud ner och ersätts av ny hud – då kommer tatueringen att slitas. Även små tatueringar på handen och handleden kan vara smärtsamma. Använd därför Like inks tjänst för att beställa hem en egen gnuggis med ditt motiv för att se till att du verkligen tycker om din design och placering innan du tatuerar dig.

Fottatueringar

Att tatuera foten är ett beslut som många tatueringsentusiaster överväger, men det finns några viktiga saker att tänka på innan du ger dig in i detta äventyr. En tatuering på foten kan riktigt snygg, men det är också känt för att vara en av de mer smärtsamma platserna att tatuera på kroppen. Så varför gör det ont att tatuera foten? För det första, foten består av många ben, senor och nerver som ligger nära hudytan. När nålen penetrerar dessa områden, kan smärtan vara mer intensiv än på ställen med tjockare hud och mindre känsliga områden. Dessutom är foten en ständigt använd del av kroppen, och detta kan göra läkningsprocessen mer komplicerad. Konstant rörelse och friktion från skor och strumpor kan påverka hur snabbt och smidigt din tatuering läker. Det är därför viktigt att följa tatuering artistens råd om eftervård noggrant för att undvika infektioner och andra komplikationer. Använd Like inks funktion för att enkelt, snabbt och smidigt beställa hem temporära tatueringar med egna motiv för att se till att du verkligen kommer tycka om din planerade tatuering.

Hur gör man egna gnuggisar?

Oavsett om du vill ha en liten tatuering eller en stor tatuering har Like ink både roliga tatueringar och fina tatueringar för alla smaker! Vi erbjuder tatueringar för att passa olika fester och kalas – dessutom kan du hos oss designa en egen temporär tatuering.

Att beställa fake tatueringar med eget motiv är både snabbt och enkelt! Ladda upp din design på vår hemsida, välj storlek och antal och klicka smidigt hem den. Vi trycker gnuggisarna i Malmö vilket betyder att vi kan erbjuda snabb leverans hem till dig. Använd din egendesignade fake tatuering för att se hur din tatueringsidé ser ut på din kropp, eller använd tjänsten för att beställa personliga tatueringar till nästa fest! Möjligheterna är oändliga, men alltid smärtfria, snabba och snygga hos oss på Like ink.